Reiseblogg fra Travellerspoint

Hvilken dag er det i dag?

sunny 25 °C

Aventura konserten var en … opplevelse. Den fant sted på en gedigen stadion, fylt til randen av hylende 14 åringer dekorert med Aventura rekvisitter fra topp til tå. Midt i mengden, ganske langt frem mot scenen, befant det seg tre noe mer stillfarende gringoer, de eneste på hele stadionen og noe eldre enn gjennomsnittet, oss. Romeo holdt showet gående i nesten tre timer og sang både kjente og (for oss) ukjente strofer. De hylende 14 åringene derimot kunne hver eneste linje og akkompagnerte gladelig. Det var ingen ting annet å gjøre ennå gi seg hen og hoppe med til de fengende bachata rytmene!

Vi var tilbake i Santiago kun for å få med oss denne konserten, så dagen etter den store begivenheten satte vi kursen mot sjarmerende Valparaiso; kun 10 minutter fra Viña del Mar som vi nettopp hadde kommet fra. Til tross for den korte avstanden var Valparaiso, eller ”Valpo” på folkemunne, veldig annerledes fra Viña. Viña har fått det noe beskjedene stempelet ”lille Miami” på grunn sin pomp og prakt og sin palmedekte strandpromenade, sine rike, eldre fruer og casinoer. Valpo er alt annet enn dette. Førsteinntrykket av denne nabobyen var ikke av de beste, det var et slitent og noe skittent gatebilde som møtte oss, ”strandpromenaden” var omgjort til et travelt havneområde for tankskip og det var opptil flere løshunder på hvert gatehjørne.

Vi er meget opptatt av å minske dosen med flashpacking og gi oss hen til backpacking, så derfor tar vi så mye kollektivtransport som mulig. Det virket kanskje litt overdrevent på de andre pasasjerene da vi trykket oss inn på den lille minibussen på vei fra bussterminalen i retning av det vi hadde peilet ut på kartet som gata til hostellet vårt. Sett ut i fra mengde og størrelse på kolli er vi fortsatt i høysete grad flashpackere. Men vi kom oss frem til ønsket destinasjon takket være en betatt bussjåfør og vi sparte sikkert 10 kroner!! Vi sjekket inn på hostel Angel og la ut på nok en ”bli kjent tur”. Det tok ikke lang tid før den bohemske stilen med de fargerike husene, de smale gatene og de flotte utsiktspostene hadde sjarmert oss i senk. Kameraet jobbet flittig og vi måtte medgi at Unesco ikke hadde vært helt på jordet da de signerte ”Valpo” inn i sin liste over verdensarvdestinasjoner.

Bortsett fra å ta bilder av fargerike hus, statuer og grafittimalte vegger, er det ikke så fryktelige mye å ta seg til i denne byen, så etter to netter sjekket vi igjen ut av hostel Angel og bega oss ut på en 24 timers busstur i retning Cordorba. Vi var alle enige om at vi hadde hatt en kjempe fin uke i Chile, men vi savnet Argentina! Chile er antagelig et like vakkert, spennende og gjestfritt land som nabolandet, men vi hadde på forhånd plukket ut flere byer vi ville besøke i Argentina, både etter anbefalinger fra andre på reisefot og fra vår bibel Lonely Planet. 1. stopp; Cordorba. Vi hadde en noe langdryg kryssing av grensen (alt av bagasje skal gjennomlyses og nåde den som har med et eple eller en skinkebit) og det skal stemples ut og inn. Men vi kom oss til Cordorba, noe trøtte og såre i setet etter den lange turen.

Cordorba var (kanskje ikke sjokkerende) nok en fin by, kjent som kulturhovedstaden i Argentina og hjem til de tusenvis av studentene som studerer ved ett av byens 7 universiteter. Marloes og Kristin brukte en av dagene her til å dra på en dagstur på hesteryggen, jeg er ikke så gira på hester så jeg sparte pengene og unte meg selv en ALENEDAG! De kommer sjeldent og jeg var henrykt over å ha en hel dag til disposisjon FOR MEG SELV hvor jeg kunne spankulere rundt og gjøre akkurat som jeg ville. Det tok ca tre timer før jeg savnet jentene, men jeg fikk til gjengjeld skrevet alle mailene jeg ”skyldte”. De resterende dagene tuslet vi rundt i gatene og tok ennå flere bilder av ennå flere parker, plazaer, statuer og imponerende kolonibygninger.

Etter tre netter i Cordorba satte vi kursen nordover, til siste stopp i Argentina før vi krysser landegrensen igjen. Destinasjon SALTA. Salta er starten på det som vi kaller ”ekte sør amerika”. Jo lenger nord vi kommer, jo nærmere incakulturen kommer vi og menneskene her har allerede mer ”incapreg” over seg enn befolkningen lenger sør. De snakker ikke engelsk og de tygger cocablader i store posjoner. Salta er en noe mindre by, vi fikk fort oversikten etter at vi tok en taubane til toppen av en høy åsside den første dagen. Det må nevnes at vi har besøkt vårt første museum på turen – og det helt frivillig. MAAM, Museo de Arqueologia de Alta Montaña, ga oss en grundig innføring i hvordan incabefolkningen levde i ”gamle dager” og deres noe sære tradisjoner. Det hele kretset rundt tre barn som ble funnet på toppen av en 6700 m høy vulkan i 1999, nærmest bevart i sin opprinnelige form på grunn av klimaet der de ble funnet. De er angivelig ofret til gudene for over 500 år siden og ble etter en lang seremoni sjenket fulle og overlatt til å dø i kulden. En av mumiene var utstilt så de som ville kunne se henne. Det var ganske spesielt å stå ansikt til ansikt med en 7 år gammel jente som har levd for 500 før deg. Alt i alt var vi svært fornøyde med vårt valg av turens 1. museum.

På fredagskveld skulle vi unne oss en biff av det saftige slaget før vi skulle videre til et utsested, anbefalt av en lokal helt på hostellet. Det skulle angivelig bli live cubansk musikk og horder av folk. Biffen stod til forventningene, men den levende musikken var alt annet enn cubansk og det hele minnet mer om en tur på danskebåten. Da det ble lørdagskveld droppet vi utelivet til fordel for kino og lo oss igjennom ”No strings attached” med Natalie Portman og Ashton Kutcher. Much better! Egentlig er vi ikke så opptatt av fredag og lørdag, ettersom hver dag er helg for oss og vi stort sett ikke har anelse om hvilken dag det er. Vi liker likevel å gå på kino og jeg tror det er første gang på 20 år at jeg har vært på kino uten så mye som ett lag med mascara. Hvem nevnte flashpacking?? Det var ennå ett poeng i backpackerboka, og vi busser oss videre gjennom Sør Amerika.

Neste stopp San Pedro de Atacama i Chile.

Skrevet av monaloca 09:23 Arkivert i Argentina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint