Reiseblogg fra Travellerspoint

Dont cry for me Argentina

Iguazu falls

sunny 33 °C

Vi forlot Paraty tidlig en tirsdags morgen for å ta bussen til São Paulo. Etter litt research i bibelen vår, Lonely Planet, kom jeg frem til at jeg aldeles ikke hadde lyst til å dra innom denne store, kriminelle, forurensede byen hvor det egentlig ikke er noe å ta seg til for en stusselig backpacker (bortsett fra å klatre opp i et tårn for å se på alle de 20 millioner menneskene og husene deres). Not worth it. Men vi måtte uansett om São P. for å komme oss videre til Iguazu. Bussturen fra Paraty til S.P tok bare seks timer. Verre var det med neste tur som er beregnet til 16 timer. Etter to timers ventetid på bussterminalen i São P. hoppet vi likevel på med friskt mot og satte kursen mot Foz do Iguazu.

Vi kom frem til Foz do Iguazu tidlig en onsdags morgen og fant oss et hostel (eller hostellet fant oss, via en noe slitsom fyr som frekventerte bussterminalen i Iguazu). Etter frokost og en dusj hoppet vi på lokalbussen til fantastiske Iguazu falls. Og her bør jeg sette av et par sider for å beskrive de utrolig mektige naturopplevelsene vi hadde mens vi vandret langs denne kilometerlange grensen til Argentina, ”kun” skilt av 275 fantastiske fossefall (som visstnok kan fylle 36 svømmebasseng av olympisk størrelse på under ett minutt!) Derimot kan verken ord eller bilder rettferdiggjøre den mektige opplevelsen, den må rett og slett bare oppleves.

Torsdag; endelig tid for å krysse grensen til ARGENTINA! Fossene må oppleves fra både den brasilianske siden og den argentinske siden, så hvilket sted passer bedre å krysse grensen enn nettopp Rio de Iguazu!? Lykkelige over å være i et spansktalende og atskillig rimeligere land forberedte vi oss for en ny dag med ubeskrivelige naturopplevelser. Og vi ble ikke skuffet! I tillegg toppet vi dagen med en båttur INN I en av de 275 fossene og nedover elven, før vi fikk en jungelsafari med utsikt til både kjente og ukjente dyr. Det ble en særdeles fuktig tur, verdt hver en centavo.

Vi bor på Bambu hostel, et veldig koselig hostel hvor vi deler rom med 7 andre backpackere. Det går helt fint å dele rom med andre folk, men helt seriøst – hvis du snorker så er ikke ”dorms” noe for deg! Vi har bestemt oss for å være her en natt til (snorkeren dro i dag!) før vi setter kursen mot Buenos Aires i morgen (lørdag). Av hva vi har hørt og lest er vi forberedt på å bli fanget av de pene menneskene, de gode biffene og de saftige biffene i Buenos Aires, så planen er å ikke ha noen plan før vi har vært der i den tid som byen krever!!

Bilder kommer!! At least I have to try :)

Skrevet av monaloca 11:31 Arkivert i Argentina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint