Reiseblogg fra Travellerspoint

Rubia, rubia una foto por favor!!

Buenos Aires

sunny 32 °C

18 timer i et bussete, kun med en stopp på 10 minutter, høres veldig lenge ut. Og det ER mange timer, men det går overraskende bra når bussetet kan gjøres om til en seng, når vi har en Marcelo som serverer oss tre måltider (inkludert det du måtte ønske av alkohol), og når det ruller filmer over din private, lille TV skjerm. Lenge leve cama suite!

Vi kom til Buenos Aires for en uke siden, and we are loving it! Vi har vært flinke backpackere og tatt undergrunnen hit og dit, med og uten oppakning. Byen er stor, vill og vakker og delt inn i ganske oversiktlige ”barrios” (bydeler) som alle har sitt og by på.
Vi bor i PALERMO, en bydel for de unge og hippe (vi føler oss hjemme her) som er kjent for sine mange barer og fine parker. Det går for å være et av byens beste og tryggeste strøk, alle mødre bør være fornøyde. Forrige søndag tok vi turen til SAN TELMO, med sine sjarmerende brostensgater og vakre bygninger ble vi straks betatte. På søndager spres det et gedigent marked over en kilometer lang gate, som ender opp i en plaza med et antikt marked og tangoshow. Markedet, tangoen, folkene og selv varmen var verdt turen, selv om vi dog var noe støle og trøtte etter den 18 timers lange bussturen. No time to waste!

Maradonna er omdiskutert i Argentina, han har ikke lenger den heltestatusen han engang hadde, men i bydelen han vokste opp, LA BOCA, dyrkes han fortsatt som en gud. Det sitter faktisk en tro kopi på torget, som livnærer seg av å ligne på guden himself. For ca 30 kr kan du være så heldig å få selveste ”Maradonna” inn i fotoalbumet ditt. Han kommer ikke inn i mitt. Men det gjør derimot bildene av gatene i denne bydelen, fylt av hus i alle farger og med alle slags kreasjoner kommende ut av vinduer og dører og andre ”hull” du måtte ha i huset ditt :) Vi betalte også noen pesos for å entre fotballstadioen til La Boca Juniors, som er et av de to største lagene i Buenos Aires, og Maradonnas gamle klubb. Dessverre har ikke sesongen startet ennå, hvis ikke skulle vi selvsagt fått med oss en Argentinsk fotballkamp som er et must for selv de ikke-særlig-fotballinteresserte.

RECOLETA er en av de rikeste bydelene i Buenos Aires, og her finner man en av byens hovedattraksjoner, Cementerio de la Recoleta; en gedigen kirkegård for Argentinas elite. Her ligger flere presidenter og andre høyheter gravlagt, men den mest besøkte graven er graven til Eva ”Evita” Peròn. Kirkegården minner ikke om noen vanlig kirkegård, de døde har alle sitt lille kapell med kister, bilder, minneplater og engler. Gjerne i marmor… Spesielt.

Selve sentrum, EL CENTRO, handler om buisness og shopping, men det er også her man finner de mektigste og vakreste bygningene, de fineste plazaene og ikke minst; Evitas balkong.

I 1976 tok de militære over makten i Argentina, og titusenvis av mennesker ble bortført og drept. Mødrene til de forsvunne har siden samlet seg på Plaza de Mayo i en demonstrasjon for å få vite hva som har skjedd med deres bortførte sønner og døtre. Mødrene får nok aldri vite hva som har skjedde, men hver torsdag samles de på den store plassen og går en protestmarsj for sine tapte sønner og døtre. Det var en sterk opplevelse å se de gamle konene gå under bannere med støtte fra familiemedlemmer og med bilder av sine bortførte barn.

Buenos Aires er kjent for sitt rike uteliv med utallige nattklubber av variert slag. De tuller ikke når de kaller det nattklubber. Argentinere tar seg en sen siesta i 20 – 21 tiden, de spiser middag mellom 22 og 24 (flere restauranter åpner ikke før kl 22!) og så går de ut i 01 – 02 tiden og danser til 05 – 06 tiden om morgenen. Puha, det er hardt å være wannabe argentiner! På fredag fikk jeg med jentene til en salsaklubb og vi var ikke hjemme før halv seks; totalt utslått og totalt lykkelig :) Man får altså danset salsa her, men det er selvsagt tango som er storesøster og vi har sett både innendørs tango og utendørs tango, bra tango og dårlig tango.

Vi støtte på et utendørs tangoshow i den 3 km lange, bilfrie handlegaten Florida og stoppet opp for å se. Det var en hærskare med mennesker der, så vi ble stående litt på tå i bakerste rekke. Den mannlige tangodanseren vinket oss derimot nærmere så vi trykket oss alle en halvmeter lenger frem. Da dansen var ferdig synes jeg han ble veldig opptatt med å se i vår retning og jeg var redd han skulle foreta et av de ”inviter en av publikummerne inn i ringen stuntet” så jeg listet meg unna. Da hører jeg han gaule ”RUBIA RUBIA; UNA FOTO POR FAVOR”. Noe ironisk at turistattraksjonen selv roper etter turistene for å få et bilde, de er gærne etter blondt hår. Familiefedre med hele familien på slep (inkludert kona!) plystrer og roper ”hermosa” og bilene tuter om kapp. Når det er sagt er de tilstrekkelig høflige og trekker seg unna når jeg spiller kjærestekortet! Gisle; du skulle vært her selv med dine blonde lokker ;)

Vi er ikke særlig interesserte i museer, sightseeingbusser og guidede turer. Vi er derimot svært tilfredse med undergrunnen, kart og lonely planet og vi kommer oss rundt ved å spørre, gå feil og gå tilbake. Vi har testet de saftigste biffene og Argentina er slett ikke det verste land å lære seg å nyte rødvin i. Vi krysser 18 filers motorveier med den største, påtatte selvsikkerhet og vi forsøker så godt vi kan å få kroppen til å innse at 23o’clock er akkurat det riktige tidspunktet for middag! I det hele tatt nyter vi Buenos Aires og Marloes hevder at hun seriøst vurderer å flytte hit. Det blir dog ikke riktig ennå, for tiden har kommet til å lee på seg igjen. I morgen tar vi fatt på nok en lang busstur (dessverre uten seng og Marcelo denne gang) og beveger oss sørover, mot Puerto Madryn. Ryktene sier at jeg skal få snorkle med ville sjøløver! Fatt mot :)

Skrevet av monaloca 19:33 Arkivert i Argentina

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint