Reiseblogg fra Travellerspoint

Rushpacking!

Kajakk, vin og larver

sunny 25 °C

Det er 1,5 uke siden jeg skrev blogg sist og allerede har vi vært gjennom tre byer, puha. De som tror at backpackerlivet er en lang, deilig, avslappende ferie…

First thing first.. Det ble fint vær og vindstille dagen etter at jeg skrev blogg og vi fikk dratt på kajakktur. Jeg har lenge hatt lyst til å teste ut kajakklivet, og jeg ble ikke skuffa. Finn.no! :D Det var en kjempefin tur på en liten innsjø med krystallklart, blått vann. Vi padlet til en liten strand hvor vi hadde pause, forfriskninger og mulighet for et bad i det 14. grader kalde vannet. Under rasten blåste det opp og vi fikk testet armstyrken på vei tilbake. Test bestått – vi kom oss vel i land, like tørre.

I Bariloche bodde vi på turens hittil fineste hostell; 1004. Det lå i 10. etg i en bygning midt i byen, med en fantastisk utsikt over Patagonias lakedistrict. Det var med tungt hjerte vi sjekket ut, men det var tid for å dra videre. Etter en 18 timers busstur med BINGO som underholdning, hadde vi beveget oss ut av Patagonia og inn i varmen. Det var et velkomment syn å se de etterlengtede palmene, so long kjære fleecejakke!
Den nedstemte følelsen av å forlate 1004 ble fort erstattet med glede da vi oppdaget at hostellet vårt i Mendoza hadde svømmebasseng og fin hage! Det var særlig satt pris på etter en natt i et møkkete bussete. Første dagen gikk med til å friske opp brunfargen og til å bli kjent med byen og de fem parkene.

Mendoza er kjent for sine mange vingårder. Jeg er en nybegynner og amatør hva gjelder rødvin, så hvor passer det så bedre å trene på vinsmaking enn i Mendoza? Vi leide sykler og la ut på tur. Vi hadde valget mellom 12 vingårder, men i og med at de ligger ganske langt fra hverandre rekker man kun 3 – 4 stk på en dag. Vi besøkte den minste vingården, den eldste og den største. Vi fikk omvisninger og instruksjoner om hva som skal til for å lage en god rødvin. Vi fikk prøvesmake ulike viner, og jeg har nå lært meg å kjenne forskjell på en ung vin (ikke lagret på eikefat) og eldre viner (lagret på eikefat). Det skal ikke være surt i kjeven!! Senere på kvelden arrangerte vi vårt eget ”cheese and wine party” med vin fra Trapiche, en av vingårdene. I am getting there!

Mendoza har 350 soldager i året. Selvsagt måtte vi oppleve en av de 15 dagene med regn, akkurat når vi hadde tilgang på hage og svømmebasseng. Det var ikke så mye å furte over, og vi hadde gjort det vi kom for, så vi bestemte oss for at det var tid for å krysse landegrensa til Chile.

For å krysse grensa må man også krysse Andesfjellene. Det var en spektakulær busstur!! På andre siden av fjellene ventet Santiago på oss. Vi var glade for et nytt stempel i passet (den gleden blir jeg aldri for gammel for) mens vi undret oss over hvordan vi skulle klare å bruke alle de blå titusenlappene minibanken spyttet ut til oss. 1 norsk krone er 83 chilenske pesos. Det blir mye hoderegning og 0’er! Det er imidlertid ikke noe problem å bruke penger, Chile er dyrt.

Vi hadde fått høre at Santiago ”is just another big city”. Det var vi ikke enige i! Santiago er en overraskende velholdt og fin storby og vi brukte en hel dag på å gå rundt med kart og kamera (gringos!). Ved skumringstimen var vi godt fornøyde med dagens runde som inkluderte store deler av hovedstaden, inkludert en tur til Ave Maria statuen på toppen av San Cristobal. Det ble mye vandring, så vi synes det passet bra å avslutte dagen med en tur på kino. Johnny Depp og en mengde popcorn gjorde dagen komplett :)

Fra Santiago gikk turen videre til Viña del Mar.
”Trim green gardens and palm – fringed boulevards characterize this city on the sea. Known as the Garden City, because of its many parks and flowers, this city beach resort has a scrubbed modern feel”.

Vi var superklare for sol og strand. Og det er akkurat hva vi har gjort de siste tre dagene; nytt sol og strand. Viña har i tillegg en kjempe fin strandpromenade som krydde av boder, klovner og sukkerspinn – alt til ære for sommerferie og Chiles mest kjente musikkfestival som tilfeldigvis ble avholdt i Viña akkurat da vi var der. Vi tittet også innom et gedigent kasino som hvilte i vannkanten, det var en morsom opplevelse – selv uten å spille for en eneste peso.

I Viña fikk jeg for første gang på turen stiftet bekjenskap med Sør Amerikas helsestystem (jeg har allerede lovet dere et par doktorhistorier). Etter vi var i Paraty (i Brasil) fikk jeg en del myggestikk, særlig to som var ekstra plagsomme. Da de andre stikkene forsvant ble de to plagsomme værende og de forble like plagsomme. Da de to stikkene begynte å flytte på seg og lage stier, begynte jeg å ane fare. En tur til apoteket endte med en tur til legen som endte med en tur til ultralyd (!) som fortalte meg at jeg hadde plukket opp to larver(!!!) som nå lagde kanaler under huden min. Tilbake til legen som ga meg resept på medicin to kill, tilbake til apoteket som gav meg selve medisinen og ringen er dermed avsluttet og larvene (forhåpentligvis) døde. Takk gud for reiseforsikring og noenlunde spanskkunnskaper!

Da vi var i Santiago ble vi til vår store glede oppmerksomme på at Aventura, et kjent latinoamerikansk band som vi alle liker, skulle holde konsert i Santiago på torsdag (i kveld). No question about it, vi skulle dit. Så nå er vi tilbake i Santiago, klare for konsert!! Kristin er allerede i dusjen og Marloes synger bachata for full hals. No time to waste!

Til dere som etterspør bilder; ai ai de lar vente på seg… ”det tar for laaaang tid”. Den som venter på no’ godt..

Skrevet av monaloca 11:47 Arkivert i Chile

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint