Reiseblogg fra Travellerspoint

Inca påske!

overcast 12 °C

Etter en lang natt på bussen, kom vi frem til Cusco torsdag morgen. Cusco var hovedstaden og det kulturelle og religiøse sentrum i inkariket og er fortsatt regnet som et historisk senter. Selv om inkariket falt for spanjolene i 1533, skulle man tro de var høyst levende og høyst regjerende den dag i dag. Her selges det Inca kunst og Inca cola, det er Inca trails og Inca tours. Hele byen er bygget på Inca ruiner og rundt den store plazaen finner man dusinvis av damer som tilbyr Inca massasje. Det ligger ann til å bli en Inca påske!

Cusco er en utrolig sjarmerende by med smale gater i skjev brostein og en bygningsmasse som har overlevd siden kolonitiden, tross de mange faretruende jordskjelvene som byen har hatt siden da. Rundt omkring vandrer det damer i sine fargeglade, tradisjonelle drakter – gjerne etterfulgt av en lama i bånd. Marloes og jeg ladet kameraene våre og brukte en hel dag til å gå oss vill i de smale gatene og de bratte skråningene. Med litt god fantasi kan man virkelig klare å forestille seg hvilket mektig rike dette var en gang i tiden.

Vi er tilbake i høyden og befinner oss nå på ca 3400 meter over havet. Det merkes igjen på temperaturen, på pusten og på alt maset om kokablader, kokate og kokadrops. Selv om vi anser oss selv som mer eller mindre akklimatiserte, er det likevel greit å ha noen dager i høyden og kulden før vi legger i vei til ennå flere høydemeter og reisens store høydepunkt; The lost city – mest kjent som Machu Picchu.

Litt bakgrunnsinfo for de som skulle behøve det:
Machu Picchu (M.P.) er en ruinlandsby etter Incaene og er verdens mest kjente trekking destinasjon, samt Sør Amerikas mest besøkte turistmål. M.P. står på UNESCOS liste over verdensarven og er også kåret som ett av de moderne syv underverker. Ruinene er meget godt bevart, og anses av de fleste som det fremste symbolet på inkakulturen. Man kan komme til ruinene på ulike måter, den mest kjente og populære måten er via den originale Inca trailen, stien som Incaene selv brukte for å komme til den usjenerte fjellandsbyen. På grunn av den store pågangen av trekking-glade turister, må denne turen bookes minst 6 mnd i forveien. Det har vi gjort, og det er denne turen vi nå har brukt de siste dagene på å forberede oss til. Det skulle kjøpes inn dopapir, myggmiddel, nøtter og regnponcho og det skulle leies vandrestaver. Ikke minst krever det sin ”psykiske oppladning”, da det regnes som en relativt tøff trekking. Jeg forbereder meg på min egen måte ved å lese ”Into thin air” som er en bok skrevet av en av de overlevende deltakerne under den fatale Mt. Everest ekspedisjonen i 1996 da 12 mennesker døde i løpet av en natt. Uansett hvor høyt og kaldt og surt det måtte bli i teltet og/eller utenfor skal jeg tenke på gjengen på Mt. Everest og holde klagene for meg selv. Uten nærmere sammenligning for øvrig :)

Lonni har endelig ankommet Peru og fant fort sin naturlige plass i gjengen :D Hun kom fra paddeflate Danmark og skulle dermed akklimatiseres noe mer enn oss. Det fikk hun tilgangs gjort med hodepine, kvalme og oppkast stakkar, man skal ikke spøke med høydemetere! Nå er hun heldigvis fit for fight igjen, og vi har hatt noen koselige dager med mye gjensynsglede.

Jeg hører rykter om påske, men det er ikke mye som minner om påske her. Det blir ingen 4 pk påskeegg i lilla kartong på meg i år (elsker dem!!), ei heller skismøring eller utepils. Men det er greit ;) Vi bytter ut påskelammet med påskealpakka og ”påskeferie” har jeg hatt siden 3. januar, så ingen klaging fra denne kanten. Jeg HAR faktisk spist alpakka (for de som i likhet med meg trodde det kun var en garntype, kan jeg informere om at det ER en garntype… laget av pelsen som kommer fra dyret alpakka. Suprise!). Jeg har også spist lama (broren til aplakka) og PIGGSVIN (overhode ikke i familie med alpakka). Ingen av dyrene vil komme på min tallerken igjen, men morsomt å ha forsøkt de lokale spesialitetene.

Nå er det på tide for meg å krabbe under teppet og få meg noen timers søvn før Inca bussen kommer og henter oss i morgen tidlig kl 06.30. Og med det vil jeg ønske dere alle en riktig god påske!! Håper dere spiser minst ett egg hver for meg og at dere får akkurat så mange solstråler som værgudene på yr.no har meldt. GOD PÅSKE!

Skrevet av monaloca 21:14 Arkivert i Peru

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn